PURIFICADORS PER LES AULES:

Aquesta setmana volem donar a conèixer dues propostes de purificadors que ens ajuden a minimitzar l'efecte d'aquesta pandèmia a les aules de les nostres escoles. Els purificadors eliminen, o en termes més estrictes desactiven, els virus de l'aire que respirem, o almenys ho fan en gran manera. No per això hem de renunciar a l'ús de màscares, ni abandonar les indicacions de les autoritats sanitàries.

No tots els purificadors són igual d'efectius, i per a valorar i conèixer quins factors hem de considerar a l'hora de triar el nostre purificador, hem de fixar-nos fonamentalment en el tipus de filtre i en el cabal d'aire filtrat. També hi ha altres paràmetres importants, com podria ser el soroll o la direcció en la qual es projecti l'aire filtrat.

Cabal.
El cabal, o volum cúbic d'aire per hora, és la mesura que ens indica quantes vegades renovem l'aire de l'aula cada hora. Per això, quan ens diguin que un model de purificador serveix per a una aula o espai tancat de tants metres quadrats, hem de tenir en compte que és dada relativa, perquè no sabem quina ha estat l'estimació de renovació d'aire per hora. Amb els purificadors S&P la renovació d'aire es calcula perquè l'aire es renovi fins a tres vegades cada hora.

Filtre.
Aquests han de complir la normativa referent als filtres Hepa, que en el nostre particular ha d'ajustar-se a la norma UNEIX 18822, i hauran de tenir un percentatge de filtració no inferior al 99,95%, és a dir, a partir d'un H13. El prefiltre, és un filtre preliminar per on passa l'aire abans d'arribar al filtre HEPA, és important. La qualitat del prefiltre optimitza la qualitat del resultat final i la vida útil del filtre.

Expulsió de l'aire.
És important que l'aire purificador sigui expulsat cap amunt, mai cap avall, evitant d'aquesta manera que les partícules que estan en el terra, en aquest cas la càrrega viral, sigui novament remoguda.

Soroll.
Encara que aquesta dada, no és la més rellevant en criteris sanitaris, no hem d'oblidar que els nostres joves passen moltes hores dins de l'aula, i que, si afegim les dificultats de comunicació per causa de la màscara, el soroll que es pugui ocasionar els purificadors no és irrellevant. Indicar, que les dades en dB publicats pels purificadors Airpur de S&P estan presos a màxim rendiment. Aquesta qüestió és rellevant, perquè no tots els fabricants utilitzen el mateix criteri per a fer les seves mesures.

A continuació detallem característiques dels purificadors Airpur-2N i Airpur 360°:

PURIFICADOR S&P AIRPUR-2N

Purificador d'aire mòbil, per a llar, centres educatius, oficines i espais de fins a 50 m². Amb filtre HEPA d'alta eficiència i filtre de carbó actiu. 4 maneres de funcionament (Automàtic / Manual / Nit / Temporitzat) i 3 velocitats de filtrat.
Amb indicador lluminós per colors de la qualitat d'aire. Ideal per a persones amb al·lèrgies o asma, propietaris de mascotes i fumadors, i ara amb la pandèmia, qualsevol altre espai tancat.

1. Filtre preliminar fi
- Atrapa partícules grans com a pols, pelusses, fibres, cabell i pèl d'animals domèstics.
- Protegeix el filtre HEPA per a allargar al màxim la seva vida útil.
2. Filtre HEPA classe H13 (EN 18221-1)
- Elimina almenys el 99,97% de partícules en suspensió de 0,3 um de diàmetre.
- Filtra partícules petites com a espores de floridura, partícules minúscules de pols, components del fum i al·lergògens com el pol·len, la caspa i els àcars.
3 Filtre de carbó activat d'alta eficàcia
- Absorbeix físicament fums, olors i vapors.
- Filtra compostos químics aromàtics i orgànics volàtils.

Potent i lliure d'ozó. Amb 390 m³/h és ideal per a espais de fins a 50 m² com a aules, habitatges o habitacions de fumadors. A diferència del purificador d'aire amb ionizador, que pot produir ozó, el purificador d'aire Airpur 2N no genera ions, la qual cosa el converteix en un purificador 100% lliure d'ozó i segur per a la seva salut.

Multifunció. Funció automàtica intel·ligent que va ajustant la velocitat de filtrat (amb 3 nivells de regulació) segons la qualitat d'aire, per a netejar l'aire de l'habitació de la forma més eficient.
Funcionament silenciós (23 dB) en modus somni que garanteix un somni tranquil i saludable.
Botó display que apaga tots els pilots de l'aparell.
Temporitzador incorporat. Funció que permet programar el temps de funcionament desitjat entre 1-12h. Indicador lluminós de canvi / neteja de filtre.


PURIFICADOR S&P AIRPUR 360°

Purificador d'aire residencial mòbil tipus columna. Per a aules de fins a 50 m² amb cabal de 450 m³/h. El seu disseny anular permet aspirar l'aire a 360è, la qual cosa augmenta la seva eficiència i el seu rendiment de filtració. Incorpora un motor DC Brushless d'alt rendiment molt silenciós. Grau d'eficiència de filtració del 99,99%.

 

Panell de control tàctil digital (touch control). Indicador numèric PM2,5 de la qualitat de l'aire ambiental (μg/m³). Indicador de colors de la qualitat de l'aire ambiental. Indicador digital HR% i TºC de l'aula. Indicador numèric d'humitat relativa i temperatura ambiental. Indicador lluminós d'advertiment de canvi de filtre. 4 maneres de funcionament. (Manual, SMART, Nit/Silenci i Temporitzador programable).

Funció ultravioleta Antibactèries-virus. Auto-desconnexió en l'obertura d'accés als filtres, auto-desconnexió antivolcat i funció bloqueig per a protecció dels nens.

Filtre tipus tambor 360è, amb tres etapes de filtració: Prefiltrat de partícules grans Filtre PM (filtre classe F7 / EN 779). Captura i filtra les partícules grans, com la pols i altres partícules en suspensió (PM10). Filtrat de partícules fines Filtre PM2,5 (filtre HEPA classe H13 / EN 18221-1). Mitjançant un filtre antimicrobià HEPA d'alta densitat, filtra totes les partícules fines (diàmetre 2,5 μm), com el pol·len i les fibres (PM2,5). Filtrat de compostos orgànics volàtils i males olors. Mitjançant un filtre de carboni actiu, estructurat en forma de panell d'abella, es filtren les substàncies nocives més volàtils, juntament amb les males olors (fums, cuina, tabac, mascotes)


** Els preus no inclouen l’IVA